אחד המאכלים המבוקשים בכל בית ישראל הוא הדג המרוקאי – אני כמעט בטוח שדג מרוקאי מככב אצל כל משפחה בארוחות שישי ואפילו באמצע השבוע וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המנה טעימה הזו הוא כמובן הרוטב האדמדם והחריף עם פיתה עם לאפה וכל סוג לחם למרות שאני תמיד מעדיף חלת שבת טרייה ואיתו הפילה הדג – חוויה חושים מטורפת. המתכון הוא כמעט דומה לכל מתכון טוב וטעים של דג מרוקאי פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב לפלפלים בדקו אותם לפני, לדעת כמה חריפים הם – אתם לא רוצים להזיע..😂
מצרכים
- 8 פילה דג: סלמון אמנון, דניס, (אפשר דג בורי או לוקוס)
- 2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
- 10 שיני שום קלופות
- 3 פלפלים חריפים
- 1 חתיכות של לימון
- ¾ כוס פטרוזיליה
- ½1 כוס כוסברה (אפשר יותר פחות לפי הטעם שלכם)
- 4 פלפלים מתוקים יבשים
- (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
רוטב אדום
- ½ 1 כפות פפריקה מתוקה
- ¾ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כוס שמן 1 כוס מים
הוראות הכנה
נתחיל בלנקות את הדגים שבחרנו לבשל, ואז נשרה את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 15-20 דקות בזמן הזה אפשר להתחיל לנקות את הפלפלים מתוכן הזרעים (אם לא החריפות תצא מפורפורציות – שוב תלוי בסוג ובאיכות הפלפל). בסיר רחב ונמוך עם דפנות טובות שמתאים לבישול דגים. זולף קצת שמן לסיר זורק את השום והגמבה יחד עם הפלפלים מערבב למשך 3 4 דקות.. ואחרי זה מתחיל להניח בצורה מסודרת את שאר המרכיבים – שופכים את הרוטב על הכל מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה לנמוך ביותר.. ומכסים במכסה. מבשלים למשך 15 דקות עם מכסה, אז מסירים את המכסה בבישול נמוך לעוד חצי שעה ללא מכסה מגישים חם טרי וטעים.
חוות הדגים מציעה לכם להגיע ולבחור את הדג המרוקאי המושלם לארוחת שישי או סתם להתפנק ביום יום עם ארוחה חלומית טעימה ובריאה!